Åsa Sandell

Åsa Sandell
sv
en

Åsa Sandell var 28 år gammal när hon började boxas. Efter fyra SM-guld och ett EM-guld inledde hon en proffskarriär, 37 år gammal. År 2005 mötte hon Muhammed Alis dotter Laila Ali i en mycket uppmärksammad match i Berlin. Åsa flyttade till Brooklyn i New York och tränade på legendariska Gleason’s gym. Några år senare erövrade hon WBE-bältet.

Åsa är litteraturvetare och utbildad journalist och har varit anställd som kulturredaktör på Helsingborgs Dagblad. År 2008 utkom den kritikerrosade självbiografin ”Bakom garden”, som handlar om hennes boxningsliv. Nu skriver hon bl.a. krönikor i Helsingborgs Dagblad och i träningstidningen Magasin Stark. Hon är också föreläsare och boxningstränare. År 2006 var hon sommarpratare i P1, och 2010 deltog hon i SVT:s Mästarnas Mästare.

Sedan fyra år tillbaka bor hon på Kungsholmen i Stockholm tillsammans med maken Per och dottern Vera. 

Hör Åsa berätta om varför boxning blev hennes passion, om vikten av att finna sina drivkrafter och förverkliga sina drömmar och om insikten att man inte alltid är den man tror. Hur känns det att stå öga mot öga med en blodtörstig motståndare? Vad kan man lära sig av erfarenheterna i och utanför ringen? Och hur går boxning och kultur ihop egentligen?

Åsa pratar om utmaningen i att vara både aggressiv och avslappnad, hur man kan övervinna sina rädslor och ompröva sina självbilder. Och att det aldrig är för sent!

Event Managers Finland Ab 2013