Igor Ardoris

Igor Ardoris
sv
en

Igor Ardoris on Soul Defence -käsitteen kehittäjä. Se on Mindfulness -tekniikkaan perustuvaa mentaaliharjoittelua, jota voidaan kutsua myös mentaaliseksi itsepuolustukseksi. Ardoris työskentelee kouluttajana, mentaalivalmentajana, luennoitsijana ja kirjailijana. Hän on kouluttanut muun muassa huippu-urheilijoita, opettajia, poliiseja, ensihoitajia ja johtajia toimimaan rauhallisesti ja tasapainoisesti stressaavissa tilanteissa.

Ardoris on vakuuttava ja empaattinen opettaja. Ruotsissa hän on koko kansan tuttu SVT:n palkitusta ohjelmasta ”Luokka 9A”, jossa hän toimi liikunnanopettajana. Ardoris on ahkera puhuja, joka kertoo nöyrästi siitä, miten voimme kehittää itseluottamustamme, uskoa tulevaisuuteen ja lisätä positiivisia tunteita jokapäiväiseen elämäämme. Viimeisten viiden vuoden aikana Ardoris on luennoinut sadoissa kouluissa ja järjestöissä, sekä työskennellyt Ruotsin merkittävimpien urheilijoiden ja muusikoiden kanssa.

Igor Ardoris auttaa ihmisiä hyväksymään tappiot.

”Joskus minulta kysytään, mikä on mentaalivalmentajan tärkein tehtävä. Vastaukseni on aina, että autan ihmisiä, joiden kanssa työskentelen, häviämään. Voittaa he osaavat itsekin.”

”Olen vakaasti sitä mieltä, että ihminen ei ole todellinen voittaja ennen kuin hän oppii häviävään arvokkaasti. On selvää, että jokainen haluaa voittaa ja menestyä, mutta elämään mahtuu sekä mustaa että valkoista, niin matalia kuin korkeita ääniä, sekä naurua että kyyneleitä.”

Tappion hetkellä tulisi oppia säilyttämään maltti ja ymmärtää oma arvonsa. Pitää kohdata oma pelkuruus, mustasukkaisuus, kateus ja epävarmuus – ja silti säilyttää itsekunnioitus. Voittojen tavoittelusta tulee epätoivoinen ja tuskainen taistelu, jos ei ensin osaa hävitä.

”Haluan auttaa ihmisiä lisäämään itsetuntemustaan. Tehtäväni on olla mukanani asiakkaani matkalla ja tarjota sekä apua että tukea, kun he oppivat hyväksymään tappiot.”

Punaisena lankana Igor Ardoriksen luennoilla ovat sisäisen johtajuuden kehittäminen, motivaation löytäminen jokapäiväiseen elämään ja vihan, pelon ja negatiivisuuden käsitteleminen.

Esimerkkiaiheita:

Soul Defence – puolustaudu vihaa, pelkoa ja negatiivisuutta vastaan

Nosta parhaat puolet esiin

Määrätietoista opettamista

Tappion hyväksymisen taito

Mindfulness -tekniikkaan perustuva mentaaliharjoittelu

Ardoris on työskennellyt viiden vuoden ajan pedagogisena konsulttina ja mentaalivalmentajana.

”En ole ikinä nähnyt yhtään virhettä, ongelmaa tai heikkoutta asiakkaillani, joiden kanssa en olisi itse kamppailut tai kamppailisi edelleen. Tämä antaa minulle mahdollisuuden kohdata asiakkaani nöyrästi ja myötätuntoisesti. He tietävät, etten tuomitse heitä. Tämä johtaa rentoon kohtaamiseen ja avautumiseen. Ilman luottamusta ja avoimuutta työni olisi mahdotonta.”

Event Managers Finland Ab 2013