Jonas Colting

Jonas Colting
sv
en

Jonas Colting on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Ruotsin arvostetuimmista ja tunnetuimmista lifestyle- ja terveys-luennoitsijoista sekä keskustelijoista. Coltingin CV on huikea: 18 vuoden kokemus ammattiurheilijana, kolme kirjaa, oma valmennusyritys, suosittu blogi sekä sadat luennot tekevät hänet kiistatta alansa asiantuntijaksi.

Coltingin suosituimman luennon nimi on ”Alaston terveys”. Siinä hän käsittelee terveyden ydinasioita perusteellisesti, mutta tiiviisti. Luennolla hän käy läpi, mitkä asiat luovat ja stimuloivat terveyttä ja elinvoimaa. On valitettavaa, että ostetun tiedon savuverho estää usein luonnollisen tavan elää ja liikkua. Tämä savuverho hämärtää ihmisen intuition ja hänen ajattelunsa ja toimintansa muuttuu tyhmemmäksi. Coltingin esiintuoma liike-, ympäristö- ja lifestyle-malli on syntynyt luonnollisesti miljoonien vuosien kehityksen tuloksena. Sitä kunnioittamalla voimme voida hyvin, pitää yllä suorituskykyämme ja näyttää hyvältä!

Luennollaan Jonas Colting paljastaa parhaat vinkkinsä, perustellen niiden toimivuuden selkein ja terävin argumentein. Hän osaa innostaa ja motivoida ihmisiä muutoksiin – kohti parempaa terveyttä ja energisempää arkea. Colting yhdistää luennoillaan usein vakavia aiheita, huumoria ja naurua. Esiintyessään hän pistää itsensä likoon, kyseenalaistaa opittuja totuuksia, käyttää hyväkseen vanhoja viisauksia ja kutsuu mukaan keskusteluun.

Coltingin suurin vahvuus on kyky saada hyvät valinnat tuntumaan vähemmän vaikeilta ja innostaa ihmisiä muutokseen. Hän puhuu terveydestä elämänmittaisena projektina ja siitä, kuinka ennakkokäsityksemme ikääntymisestä ja toimintakyvystämme estävät luonnollisen potentiaalimme toteutumisen. Terveys ei hänen mukaansa ole kilpailua, vaan meillä kaikilla on luontainen kyky olla oman elämämme voittajia!

Jonas Coltingin mukaan menestystä tavoitellessa ”know-why” on aivan yhtä tärkeää kuin ”know-how”!

Colting on kehittänyt myös treenimuodon, joka perustuu luonnolliseen liikkeeseen (nosto, heitto, hyppy jne.) epäsymmetrisessä ympäristössä, esimerkiksi metsässä. Lisäksi hän on puhunut minimalististen juoksukenkien puolesta ja vetänyt luonnolliseen liikkeeseen perustuvia ”Alaston juoksija” -workshoppeja juoksijoille.

Jonas Coltingin urheilusaavutukset

Triathlonistina 23 vuotta, joista 18 ammattilaisena

Kaksi mestaruutta Utraman Triathlon World Championshipista

Neljä EM- ja MM-mitalia pitkän matkan triathloneilta

Useita Ruotsin mestaruuksia triathlonissa

Avovesiuinnin Ruotsin mestaruus

Voitto Ö till Ö -kilpailuissa vuosina 2008–2010 (Ruotsin kovin yhden päivän kisa)

Ensimmäinen ja ainoa urheilija, joka on onnistunut 25 tunnin sisällä suoriutumaan koko ”En svensk Klassiker”-kisasta

Event Managers Finland Ab 2013